Ponyklas

Het ponyklasje is één van de nieuwe lesvormen die we zijn opgestart. In deze les leer je met elkaar en de paarden van alles over de paarden, en elkaar, vanuit een meer holistisch perspectief.

Het begint met de persoonlijke ruimte van het paard en het kind, en wat de natuurlijke reacties zijn hierop, maar vooral hoe we dan kunnen gebruiken als we met het paard om willen gaan. Hoe gebruiken we de natuur van het paard in ons voordeel, in plaats van het te moeten onderdrukken? We werken in deze lessen in het begin veel in duo’s zodat je er niet alleen voor staat.

Het is geen rijles, wat echter niet betekent dat er nooit gereden wordt. Het betekent wel dat er ook nog zoveel anders leuks te leren is zonder er op te zitten dat we jullie dat niet kunnen en willen ontnemen!

Deze les legt een stabiele basis, met het begin van al wat je moet weten om veilig verder met paarden om te kunnen gaan, wat je dan daarna ook wilt doen of leren. Het is een speelse en onderzoekende les met invalshoeken vanuit de natural horsemanship (=natuurlijke omgaan met paarden), klassieke dressuur (=dressuur die aansluit bij de natuur van het paard) en equinecoaching (=een manier om over jezelf te leren met behulp van paarden).

We leren een respectvolle, liefdevolle, veilige band op te bouwen met het paard op basis van samenwerking, geduld en duidelijkheid.