Lessen

Grondwerk als vast onderdeel van de lessen?! Jazeker!
De lessen bij de Zonneruiters zijn holistisch van aard. Al onze instructeurs hebben een opleiding gevolgd (of zijn er nog mee bezig onder begeleiding) die ze heeft geleerd op een paardgerichte manier met de paarden om te gaan.
Dit brengen we met heel veel liefde aan onze leerlingen over!

Juist door te leren om met paarden samen te werken in plaats van er de baas over te spelen leer je jezelf veel beter kennen. Je leert om te gaan met een dier dat een heel andere taal spreekt dan jij, dat veel sterker is dan jij, maar dat toch naar je gaat luisteren. Omdat je duidelijk bent, omdat je vriendelijk bent en omdat je met een goed plan komt!

De lessen hebben verschillende niveaus, en er is voor ieder wat wils, nu ook grondwerkles voor volwassenen!

De lessen worden ingedeeld naar zowel je niveau in het rijden, als in het grondwerken.
Voor de jonge kinderen vanaf 6 jaar hebben we een verkorte les van 45 minuten in plaats van het gebruikelijke uur.
Dit is ofwel de ponyklas waarin we vanaf het eerste begin op een natuurlijke manier met het paard leren omgaan. Een les die in het begin de focus legt op de omgang met het paard en pas later ook af en toe gaat rijden (afwisselend grondwerk en rijden). Of de pukkenles, waarbij het eerste deel van de les besteed wordt aan het leren verzorgen, poetsen en zadelen van je paard en het tweede deel er op de paarden gereden wordt en we het begin van het rijden leren.